پردازنده AMD Ryzen ، نام سریع ترین خانوادهی پردازندههای AMD است. . اولین پردازندهی موفق شرکت AMD پردازندهی FX/A6 بود که سال 2012 منتشر شد. سپس در سال 2017 اولین پردازندهی Ryzen در ابعاد میکرو ساخته شد.
پس از ساخته شدن اولین پردازندهی Ryzen ، تحلیلگران و منتقدان به این نتیجه رسیدند که AMD Ryzen میتواند رقیب جدید پردازندههای اینتل باشد. پس از آن بسیاری از کارخانههای سازندهی لپ تاپ و کیس ، برای محصولات خود از این پردازنده استفاده کردند.
پردازندههای Ryzen در 3 حالت تولید میشوند:
- Ryzen:برای تمام کیسها و لپ تاپها قابل استفاده است.
- Ryzen PRO:بسیار قدرتمندتر است و برای WORKSTATION و سرور استفاده میشود.
- Ryzen Mobile:ترکیبی از پردازندهی Ryzen و گرافیک AMD Radeon Vega است که برای موبایل استفاده میشود.
شرکت AMD پس از گذشت زمان ، تصمیم گرفت که از نبرد پردازندهها پا پس بکشد و تمرکز خود را روی گرافیکهای خود بگذارد. به همین دلیل پردازندهی سری Ryzen در مقایسه با جدیدترین پردازندههای اینتل نمیتواند رقابت کند اما پردازندههای میان ردهی قدرتمندی با 12 هستهی مجازی دارد که قیمت پایینتری از پردازندههای اینتل دارند.
قیمت پایین این پردازندهها سبب میشود افرادی که قصد جمع کردن یک سیستم گیمینگ دارند ، به سری Ryzen تمایل پیدا کنند زیرا که گیم نیازی به پردازندهی ابرقدرت ندارد. این قیمت پایین ، تنها دلیل رقابت AMD با اینتل است.
پردازندهی سری Ryzen همانند پردازشگر اینتل به صورت سری 3 و 5 و 7 و 9 تولید میشود و نسلهای متفاوتی دارد که قدرتمندترین پردازندهی آن Ryzen 9 5900X است. در این پردازندهها ممکن است یک پردازنده ی جدید Ryzen 3 از یک پردازندهی قدیمی Ryzen 5 بهتر باشد.
کارخانهی AMD موفق شده است که ابعاد ترانزیستورهای خود را تا 14 نانومتر کاهش دهد و قابلیت OverClock را به پردازندهی سری Ryzen اضافه کند این در حالی است که اینتل امسال پردازندههایی با ترانزیستور 7 نانومتری منتشر میکند و قابلیت OverClock را قبل از AMD اضافه کرده است.
پردازندههای AMD Ryzen قدرت کافی را برای اکثر امور دارند و تنها در نرم افزارهایی مانند MATLAB با پردازشگر اینتل نمیتوانند رقابت کنند. در پردازندههای میان رده ، این سری از CPU بهترین گزینه است زیرا که با هزینهی کمتر تعداد هستههای بیشتری در اختیار شما میگذارد.
دیدگاه خود را بنویسید