ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در حال کار و یا بازی کردن با لپ تاپ، متوجه شوید که دمای لپ تاپ به شدت بالا میرود. در اکثر اوقات، بالا رفتن دمای لپ تاپ طبیعی است، اما داغ شدن بیش از حد آن، موجب افزایش نویز و کاهش طول عمر باطری میشود و در این مقاله میخواهیم بررسی کنیم که علت داغ شدن لپ تات و راه کار آن چیست. با ما همراه باشید.

چگونه دمای لپ تاپ را بفهمیم؟

راه های مختلفی برای فهمیدن دمای لپ تاپ وجود دارد که ساده ترین آنها، استفاده از برنامه هایی نظیر
Open Hardware Monitor - Core Temp - HWMONITOR و ... است که میتوانید با استفاده از آنها، علاوه بر دمای CPU، دمای کارت گرافیک، هارد، باتری و ... را متوجه شوید. 

دمای نرمال لپ تاپ چه قدر است؟

متاسفانه به طور دقیق نمیتوان به این سوال پاسخ داد اما به طور معمول دمای آن 40 یا 50 درجه سانتی گراد میباشد. اگر دمای لپ تاپ به بالای 60 درجه سانتی گراد برسد، نشان از وجود مشکل در دفع گرما است. این موضوع را در نظر داشته باشید که در بعضی از لپ تاپ ها وقتی به دمای آستانه مشخص (معمولا 80 یا 100 درجه سانتی گراد) برسد. لپ تاپ بدون نشان دادن متن خاصی و یا کار دیگری، خاموش میشود.

رفع دمای بالای لپ تاپ


1- لپ تاپ را در جای مناسب بگذارید.

احتمالا علت اصلی دمای بالا و داغ شدن بسیاری از لپ تاپ ها، تهویه ضعیف میباشد. در صورتی که لپ تاپ را روی پتو - بالشت - فرش و جاهایی که باعث مسدود شدن راه آن میشود میگذارید، ممکن است منافذ ورود و خروج آن بسته شود که باعث میشود دمای لپ تاپ افزایش یابد. راه چاره این است که همیشه لپ تاپ خود را در سطح صاف و سفت بگذارید و از آن استفاده کنید. حتی میتوانید از کول پد های مجهز به فن استفاده کنید.

2-فن هوا را تمیز کنید

در هر شرایطی اگر حتی در بهترین حالت در نگه داری لپ تاپ خود کوشا باشید، نمیتوانید جلوی گرد و خاک را بگیرید. به مرور زمان، گرد و خاک و محیط آلوده مکان، بر روی فن تاثیر میگذارد. همچنین اگر بیش از چند سال لپ تاپ خود را سرویس نکرده اید، با مشکلاتی نظیر بالا رفتن دور فن لپ تاپ مواجه خواهید شد. راه حل این است که اگر داخل مجرا گرد و خاک وجود دارد، میتوانید با یک برس خیلی نرم و یا پارچه تمیز کنید. همچنین میتوانید از یک قوطی برای هوای فشرده کردن هوا استفاده کنید. هنگام پاک کردن گرد و خاک مراقب باشید به اجزای لپ تاپ آسیبی وارد نکنید و همچنین حواستان باشد در مدت پوشش گارانتی، اینکار را نکنید. این میتواند بسیاری از مسائل مربوط به گرما را تا حدی حل کند.
هشدار: هرگز از سشوار، اسپره های شیمیایی و جارو برقی برای تمیز کردن فن لپ تاپ اقدام نکنید.

3- از شارژر اصلی لپ تاپ استفاده کنید.

ممکن است لپ تاپ در زمانی که شارژر را به آن وصل کردید، متوجه داغ شدن دستگاه شوید. این میتواند علتی باشد مبنی بر اینکه از یک شارژر تقلبی استفاده میکنید. مطمئن شوید که از شارژ اصلی لپ تاپ استفاده میکنید تا مشکلی برای لپ تاپ پیش نیاید. شاید قیمت آن نسبت به اصلی ارزان تر باشد، اما همیشه بهتر آن است که از شارژر اصلی استفاده کنید.

4- از شروع خودکار برنامه های غیر ضروری خود داری کنید.

معمولا برنامه های غیر ضروری برای راحت کردن کار شما، به صورت خودکار اجرا میشود تا دیگر نخواهید آن ها را اجرا کنید و منتظر بمانید تا اجرا شوند. اغلب این برنامه ها، ممکن است به نسبت سنگین باشد و باعث کند شدن دستگاه و همچنین داغ کردن باشد و بار پردازشی زیادی را بر روی پردازنده لپ تاپ بگذارد. برای جلوگیری از این وضعیت، میتوانید با استفاده از Task Manager ویندوز، برنامه های غیر ضروری را ببندید.

5- اتاق را خنک نگه دارید.

گاهی ممکن است لپ تاپ مقصر نباشد و علت دمای بالای لپ تاپ ممکن است از دمای محیط اتاق باشد. بخصوص در تابستان. سعی کنید اتاق خود را خنک کنید و از کولر یا فن استفاده کنید تا دمای محیط را پایین بیاورد و از داغ شدن بیهوده لپ تاپ جلوگیری کند.

6-در حین کار با لپ تاپ، از شارژر استفاده نکنید.

بسیاری از کاربران هنگام اجرای برنامه و بازی های سنگین، شارژر را به لپ تاپ وصل میکنند که این موضوع هم باعث داغ شدن لپ تاپ میشود و طول عمر باتری لپ تاپ را کاهش میدهد. باتری در حین شارژ حرارت تولید میکند و این حرارت به دیگر اجزای لپ تاپ سرایت میکند. بدین ترتیب شاهد افزایش دمای بالای لپ تاپ خواهید بود. سعی کنید در هنگام کار، شارژر را به لپ تاپ وصل نکنید.

نتیجه

مواردی که برای پایین آوردن درجه دمای لپ تاپ ذکر شد، رایج ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ هستند که میتوانید از راه حل های ذکر شده، مشکل خود را برطرف کنید. امید وارم این مقاله برایتان مفید بوده باشه. مرسی از همراهیتون.